februari 24, 2018

Veelgestelde vragen

Wat is een survivalrun?

Een survivalrun is een wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk een parcours met hindernissen probeert af te leggen. De hindernissen variëren van touwklimmen tot kajakken, en ongeveer alles wat daar tussen in zit.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sportkleding en (hardloop)schoenen die een beetje vies mogen worden. Een (hardloop)tight is ideaal, maar een andere lange broek kan ook. Lange sokken zijn ook zeker geen overbodige luxe 😉 Wij zorgen voor een mooi T-shirt met je startnummer.

Wat kan ik winnen?

De top 3 heren en dames van beide volledigen afstand categorieën (Gevorderden en KSR) winnen een prijs. Bij de Team run winnen het snelste team, het team met de mooiste outfit en de snelste dame en heer ook iets leuks. In de Doorzetter catagorie, is er een prijs voor het snelste koppel of individu.

Is er nog iets te doen als ik gefinisht ben?

Het start- en finishterrein zal gezellig worden aangekleed zodat je hier nog lekker kan nagenieten van de run. Hier kan je de andere deelnemers aanmoedigen in de eindhindernis, kan je lekker ontspannen in de lounge en is er de mogelijkheid om wat te eten en drinken.

Hoe kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen zijn weer geopend! Je kan je tot 27 april inschrijven via deze link.

Welke categorie is het beste voor mij?

Dat kun je zelf het best beoordelen. De categorieën verschillen niet alleen in afstand, maar ook in het aantal en de moeilijkheid van de hindernissen in het parcours. Dit jaar bieden wij twee afstanden aan, de 6km en de 9km. De 6km zal een stukje makkelijker zijn de 9km.

Bij de 6km kan je kiezen uit de 6km Teamrun en de 6km Individueel. Vooral de teamrun is erg geschikt voor mensen met geen tot weinig survivalrun ervaring. De hindernissen zijn hier weinig technisch en je mag elkaar helpen. Ook de individuele categorie is geschikt voor beginners, al is het hier wel handig als je een beetje bekend bent met de basistechnieken van de survivalrunsport.

Bij de 9km kan je kiezen uit de 9km KSR, de 9km Recreanten en de 9km Individueel. De KSR is alleen toegankelijk voor mensen met een wedstrijdlicentie. De 9km Recreanten is qua moeilijkheid vergelijkbaar met de KSR, dus deze categorie vereist een goede conditie en beheersing van de survivalruntechnieken. De 9km Individueel is dit jaar nieuw! Deze categorie is vooral gericht op de sportieve studenten die graag meer uitdaging willen dan de 6km Individueel bied maar die weinig ervaring hebben met de survivalrunsport. Dus deze categorie vereist wel een goede conditie, maar niet zoveel techniek.

Ik kan … km hardlopen, kan ik dan ook de …km categorie aan?

Niet per se. Een survivalrun is door de hindernissen heel anders dan een stuk hardlopen. Een aantal km kunnen hardlopen betekent dus niet automatisch dat de overeenkomstige categorie voor jou de beste optie is, want dat hangt ook af van je survivalrun-ervaring. Doordat hardlopen en hindernissen elkaar afwisselen hoef je niet de hele afstand in één keer te lopen. Zo kan je tijdens het nemen van de hindernissen even bijkomen van het hardlopen en vice versa. Maar uiteraard maakt hebben van goede conditie de run een stuk makkelijker.

Wat is het verschil tussen de 9km Recreanten en de 9km Individueel categorie?

De 9km Individueel categorie volgt voor het grootste deel hetzelfde parcours als de 9km Recreanten, alleen zijn de hindernissen iets aangepast. Daar waar er technisch uitdagende hindernissen in het parcours zitten mogen deelnemers van de 9km Individueel deze overslaan of op een minder uitdagende manier uitvoeren. De moeilijkheid van de hindernissen in de 9km Individueel is daarmee vergelijkbaar met die in de 6km Individueel. Maar doordat de afstand langer is en er meer hindernissen zijn is de 9km Individueel een stuk uitdagender dan de 6km Individueel. Ideaal dus voor de sportieve student die niet zoveel ervaring heeft met de survivalrunsport!

Kan ik ook meedoen als ik nog geen survivalrun-ervaring heb?

Ja! Als je nog geen survivalrun-ervaring hebt dan zijn de 6km categorieën van de SurvivalStrijd voor jou! Deze catergorieën vereisen weinig kennis van de survivalrun-technieken. Vooral de 6km Teamrun is dan erg geschikt  omdat je elkaar hierbij door de hindernissen mag helpen. Als je sportief bent is de 6km Individueel ook geschikt voor beginners, al zal dit dan wel wat doorzettingsvermogen vereisen. Wil je toch wat ervaring opdoen voordat je begint aan de SurvivalStrijd? Dan is het een goed idee om mee te doen aan de Klaarstoom-training!

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Als je graag met vrienden samen wilt lopen, dan kun je dit tijdens het inschrijven aangeven via de samenstartoptie. Wij doen ons best om deze verzoeken in te willigen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is. Uiteraard kunnen jullie je ook inschrijven als team bij de 6km Teamrun, dan ben je er  van verzekerd dat je samen met je vrienden start 😉

Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Ja, het is mogelijk je inschrijving over te dragen naar een ander. Dit kan tot 24 April. Dit kan met het formulier, te vinden onder contact of via deze link:

Overdragen startbewijs

Ik ben geblesseerd of kan om andere reden toch niet meer mee doen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Wij geven in principe geen inschrijfgeld terug aan deelnemers die zich willen uitschrijven. Het is in dit geval wel mogelijk om je inschrijving over te dragen aan iemand anders, hierover kan je hier meer informatie vinden.

In uitzonderlijke gevallen kan je een e-mail sturen naar deelnemers@SurvivalStrijd.nl

Heb je een andere vraag? Mail naar deelnemers@SurvivalStrijd.nl