februari 24, 2018

Veelgestelde vragen

Wat is een survivalrun?

Een survivalrun is een wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk een parcours met hindernissen probeert af te leggen. De hindernissen variëren van touwklimmen tot kajakken, en ongeveer alles wat daar tussen in zit.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sportkleding en (hardloop)schoenen die een beetje vies mogen worden. Een (hardloop)tight is ideaal, maar een andere lange broek kan ook. Wij zorgen voor een mooi T-shirt met je startnummer.

Wat kan ik winnen?

De top 3 heren en dames van beide volledigen afstand categorieën (Gevorderden en KSR) winnen een prijs. Bij de Team run winnen het snelste team, het team met de mooiste outfit en de snelste dame en heer ook iets leuks. In de Doorzetter catagorie, is er een prijs voor het snelste koppel of individu.

Is er nog iets te doen als ik gefinisht ben?

Bij de finish staat er eerst een warme hot tub op je te wachten. Als je weer schoon bent, valt er bij het start-/finishterrein nog wat te eten en drinken.

Hoe kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen zijn nog niet open, hou je oogje op onze facebook of instagram pagina voor informatie wanneer ze dat wel zijn.

Welke categorie is het beste voor mij?

Dat kun je zelf het best beoordelen. De categorieën verschillen niet alleen in afstand, maar ook in aantal en moeilijkheid van hindernissen. De Team Run heeft niet al te zware hindernissen. Deze categorie vereist geen survivalrun-ervaring en is ook als team te lopen. De Doorzetter Run is een stuk moeilijker dan de Team Run, dus hier wordt kennis van survivalrun-technieken wel aangeraden! Deze kan je ook als koppel lopen. De Gevorderden is op niveau van een Korte Survival Run en is dus gericht op iemand die de survivalrun sport beoefend. Beheersing van survivalrun-technieken is vereist.

Ik kan … km hardlopen, kan ik dan ook de …km categorie aan?

Niet per se. Een survivalrun is door de hindernissen heel anders dan een stuk hardlopen. Een aantal km kunnen hardlopen betekent dus niet automatisch dat de overeenkomstige categorie voor jou de beste optie is, want dat hangt ook af van je survivalrun-ervaring. Voor de Team Run categorie is die ervaring niet nodig. Bij de Doorzetter categorie is survivalrun-ervaring wel aangeraden. Voor de Gevorderden categorie is beheersing van survivalrun-technieken vereist.

Wat is het verschil tussen de 6.5km en 6.5km PLUS categorieën?

De Team run is de normale, korte afstand die voorgaande jaren ook te lopen was bij de SurvivalStrijd. Deze is gericht op de Delftse student, met hindernissen die niet al te zwaar zijn en waarvoor survivalrun-ervaring niet nodig is. In deze categorie kan je individueel of in een groep tot vijf personen meedoen.
Heb je al eens meegedaan aan de Team en wil je nu net dat beetje meer? Dan is de Doorzetter categorie wat voor jou. Deze categorie is nieuw sinds vorig jaar. In essentie leg je dezelfde afstand af als de Team run, maar bij hindernissen doe je een moeilijkere uitvoering (dezelfde als de deelnemers van de 9km doen) en je doet wat meer (moeilijkere) hindernissen. Daarom is het aangeraden al wat kennis van de survivalrun-technieken te hebben. In deze categorie kan je individueel of als koppel meedoen.

Kan ik ook meedoen als ik nog geen survivalrun-ervaring heb?

Ja! Als je nog geen survivalrun-ervaring hebt, dan is de 6.5km categorie van de SurvivalStrijd voor jou. Hier zijn weinig speciale technieken voor vereist. Wil je toch wat ervaring opdoen voordat je begint aan de SurvivalStrijd, of ga je de uitdaging van de 5.5km PLUS categorie aan? Dan is het een goed idee om mee te doen aan de Klaarstoom-training!

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Als je graag met vrienden samen wil lopen, dan kun je bij het inschrijven een samenloopverzoek doen. Wij doen ons best om deze in te willigen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.
Natuurlijk is het bij de Team en de Doorzetter categorieën ook mogelijk om met vrienden als koppel of groep mee te doen. Dan ben je er uiteraard van verzekerd dat je samen met je vrienden start 😉

Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Ja, het is mogelijk je inschrijving over te dragen naar een ander. Dit kan tot 24 April. Dit kan met het formulier, te vinden onder contact of via deze link:

Overdragen startbewijs

Ik ben geblesseerd of kan om andere reden toch niet meer mee doen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Het enkel mogelijk je inschrijving over te dragen naar iemand anders.

Overdragen startbewijs

Heb je een andere vraag? Mail naar info@SurvivalStrijd.nl