24/02/2018

Veelgestelde vragen

Wat is een survivalrun?

Een survivalrun is een wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk een parcours met hindernissen probeert af te leggen. De hindernissen variëren van touwklimmen tot kajakken, en ongeveer alles wat daar tussenin zit.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sportkleding en (hardloop)schoenen die een beetje vies mogen worden. Een (hardloop)tight is ideaal, maar een andere lange broek kan ook. Lange sokken zijn ook zeker geen overbodige luxe. Een korte broek wordt afgeraden vanwege de obstakels met touwen. Wij zorgen voor een mooi T-shirt met je startnummer.

Wat kan ik winnen?

De top 3 heren en dames van alle drie de 9km categorieën en van de 6km individueel winnen een prijs. Bij de 6km groepsrun winnen het snelste team en het team met de mooiste outfit.

Is er nog iets te doen als ik gefinisht ben?

Het start- en finishterrein zal gezellig worden aangekleed zodat je hier nog lekker kan nagenieten van de run. Je kunt bubbelen in een van onze hottubs, ontspannen met muziek en een drankje en de andere deelnemers aanmoedigen in de eindhindernis.

Hoe kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen voor de 2024 KSR openen 20 januari. Alle andere categorieën openen op 16 maart. Je kunt je dan tot 4 mei inschrijven via deze link. Er zijn maar beperkt plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Welke categorie is het beste voor mij?

Dat kun je zelf het best beoordelen. De categorieën verschillen niet alleen in afstand, maar ook in het aantal en de moeilijkheid van de hindernissen in het parcours. Dit jaar bieden wij twee afstanden aan, de 6km en de 9km. De 6km zal een stukje makkelijker zijn de 9km.

Bij de 6km kan je kiezen uit de 6km Teamrun en de 6km Studenten. Vooral de teamrun is erg geschikt voor mensen met geen tot weinig survivalrun ervaring. De hindernissen zijn hier weinig technisch en je mag elkaar helpen. Ook de 6km Studenten categorie is geschikt voor beginners, al is het hier wel handig als je een beetje bekend bent met de basistechnieken van de survivalrunsport.

Bij de 9km kan je kiezen uit de 9km KSR, de 9km Recreanten en de 9km Studenten. De KSR is alleen toegankelijk voor mensen met een wedstrijdlicentie. De 9km Recreanten is qua moeilijkheid vergelijkbaar met de KSR, dus deze categorie vereist een goede conditie en beheersing van de survivalruntechnieken. De 9km Studenten is vooral gericht op de sportieve studenten die graag meer uitdaging willen dan de 6km Studenten biedt, maar die weinig ervaring hebben met de survivalrun sport. Deze categorie vereist dus wel een goede conditie, maar niet zoveel techniek.

Ik kan … km hardlopen, kan ik dan ook de … km categorie aan?

Niet per sé. Een survivalrun is door de hindernissen heel anders dan een stuk hardlopen. Een aantal km kunnen hardlopen betekent dus niet automatisch dat de overeenkomstige categorie voor jou de beste optie is, want dat hangt ook sterk af van je survivalrun-ervaring. Doordat hardlopen en hindernissen elkaar afwisselen, hoef je niet de hele afstand in één keer te lopen. Zo kan je tijdens het nemen van de hindernissen even bijkomen van het hardlopen en vice versa. Maar uiteraard maakt hebben van goede conditie de run een stuk makkelijker. Als je geen survivalrun ervaring hebt, raden we het af om de 9km Recreanten categorie te kiezen.

Wat is het verschil tussen de 9km Recreanten en de 9km Studenten categorie?

De 9km Studenten categorie volgt voor het grootste deel hetzelfde parcours als de 9km Recreanten, alleen zijn de hindernissen iets aangepast. Daar waar er technisch uitdagende hindernissen in het parcours zitten mogen deelnemers van de 9km Studenten deze overslaan of op een minder uitdagende manier uitvoeren. De moeilijkheid van de hindernissen in de 9km Studenten is daarmee vergelijkbaar met die in de 6km Individueel. Maar doordat de afstand langer is en er meer hindernissen zijn is de 9km Studenten een stuk uitdagender dan de 6km Studenten. Ideaal dus voor de sportieve student die niet zoveel ervaring heeft met de survivalrun sport!

Kan ik ook meedoen als ik nog geen survivalrun-ervaring heb?

Ja! Als je nog geen survivalrun-ervaring hebt dan zijn de 6km categorieën van de SurvivalStrijd voor jou! Deze catergorieën vereisen weinig kennis van de survivalrun-technieken. Vooral de 6km Teamrun is dan erg geschikt, omdat je elkaar hierbij door de hindernissen mag helpen. Als je sportief bent is de 6km Studenten ook geschikt voor beginners, al zal dit dan wel wat doorzettingsvermogen vereisen. Wil je toch wat ervaring opdoen voordat je begint aan de SurvivalStrijd? Dan is het een goed idee om mee te doen aan een klaarstoom-training! Houd je ogen open op de website voor meer informatie over deze training.

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Als je graag met vrienden samen wilt lopen, dan kun je dit tijdens het inschrijven aangeven via de samenstartoptie. Wij doen ons best om deze verzoeken in te willigen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is. Uiteraard kunnen jullie je ook inschrijven als team bij de 6km Teamrun, dan ben je ervan verzekerd dat je samen met je vrienden start 😉

Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Ja, het is mogelijk je inschrijving over te dragen naar een ander. Dit kan tot 27 april. Dit kan met het formulier, te vinden via deze link:

Overdragen startbewijs

Ik ben geblesseerd of kan om andere reden toch niet meer mee doen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Wij geven in principe geen inschrijfgeld terug aan deelnemers die zich willen uitschrijven. Het is in dit geval wel mogelijk om je inschrijving over te dragen aan iemand anders, hierover kan je hier meer informatie vinden.

In uitzonderlijke gevallen kan je een e-mail sturen naar deelnemers@SurvivalStrijd.nl

Heb je een andere vraag? Mail naar deelnemers@SurvivalStrijd.nl