februari 24, 2018

Veelgestelde vragen

Wat is een survivalrun?

Een survivalrun is een wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk een parcours met hindernissen probeert af te leggen. De hindernissen variëren van touwklimmen tot kajakken, en ongeveer alles wat daar tussen in zit.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sportkleding en (hardloop)schoenen die een beetje vies mogen worden. Een (hardloop)tight is ideaal, maar een andere lange broek kan ook. Wij zorgen voor een mooi T-shirt met je startnummer.

Wat kan ik winnen?

De top 3 heren en dames van beide 9km categorieën winnen een prijs. Bij de 5.5km winnen het snelste team, het team met de mooiste outfit en de snelste dame en heer ook iets leuks. In de nieuwste categorie, de 5.5km PLUS, is er een prijs voor het snelste koppel of individu.

Is er nog iets te doen als ik gefinisht ben?

Bij de finish staat er eerst een warme hot tub op je te wachten. Als je weer schoon bent, valt er bij het start-/finishterrein nog wat te eten en drinken.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven kan hier.
Geef op deze website eerst aan of je lid bent van de Survivalrun Bond Nederland (SBN) of niet. Daarna kun je een keuze maken uit de verschillende categorieën die we aanbieden en kun je je persoonsgegevens invullen. In het geval van een koppel- of groepsrun vul je eerst de gegevens in van de betalende hoofdaanvrager, daarna pas de overige deelnemers. Als laatste controleer je of alle gegevens knoppen en ga je akkoord met de registratie persoonsgegevens, de betalingsverplichting en het deelnemersreglement van de SBN. Daarna is het enkel nog wachten totdat je aan de start van de SurvivalStrijd mag verschijnen 😉

Welke categorie is het beste voor mij?

Dat kun je zelf het best beoordelen. De categorieën verschillen niet alleen in afstand (5.5km of 9km), maar ook in aantal en moeilijkheid van hindernissen. De normale 5.5km heeft niet al te zware hindernissen. Deze categorie vereist geen survivalrun-ervaring en is ook als team te lopen. De 5.5km PLUS is een stuk moeilijker dan de normale 5.5km, dus hier wordt kennis van survivalrun-technieken wel aangeraden! Deze kan je ook als koppel lopen. De 9km is op niveau van een Korte Survival Run en is dus gericht op iemand die de survivalrun sport beoefend. Beheersing van survivalrun-technieken is vereist.

Ik kan … km hardlopen, kan ik dan ook de …km categorie aan?

Niet per se. Een survivalrun is door de hindernissen heel anders dan een stuk hardlopen. Een aantal km kunnen hardlopen betekent dus niet automatisch dat de overeenkomstige categorie voor jou de beste optie is, want dat hangt ook af van je survivalrun-ervaring. Voor de normale 5.5km categorie is die ervaring niet nodig. Bij de nieuwe 5.5km PLUS categorie is survivalrun-ervaring wel aangeraden. Voor de 9km categorie is beheersing van survivalrun-technieken vereist.

Wat is het verschil tussen de 5.5km en 5.5km PLUS categorieën?

De 5.5km is de normale, korte afstand die voorgaande jaren ook te lopen was bij de SurvivalStrijd. Deze is gericht op de Delftse student, met hindernissen die niet al te zwaar zijn en waarvoor survivalrun-ervaring niet nodig is. In deze categorie kan je individueel of in een groep tot vijf personen meedoen.
Heb je al eens meegedaan aan de 5.5km en wil je nu net dat beetje meer? Dan is de 5.5km PLUS categorie wat voor jou. Deze categorie is nieuw sinds vorig jaar. In essentie leg je dezelfde afstand af als de normale 5.5km, maar bij hindernissen doe je een moeilijkere uitvoering (dezelfde als de deelnemers van de 9km doen) en je doet wat meer (moeilijkere) hindernissen. Daarom is het aangeraden al wat kennis van de survivalrun-technieken te hebben. In deze categorie kan je individueel of als koppel meedoen.

Kan ik ook meedoen als ik nog geen survivalrun-ervaring heb?

Ja! Als je nog geen survivalrun-ervaring hebt, dan is de 5.5km categorie van de SurvivalStrijd voor jou. Hier zijn weinig speciale technieken voor vereist. Wil je toch wat ervaring opdoen voordat je begint aan de SurvivalStrijd, of ga je de uitdaging van de 5.5km PLUS categorie aan? Dan is het een goed idee om mee te doen aan de Klaarstoom-training!

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Als je graag met vrienden samen wil lopen, dan kun je bij het inschrijven een samenloopverzoek doen. Wij doen ons best om deze in te willigen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.
Natuurlijk is het bij de 5.5km en de 5.5km PLUS categorieën ook mogelijk om met vrienden als koppel of groep mee te doen. Dan ben je er uiteraard van verzekerd dat je samen met je vrienden start 😉

Wanneer wordt het inschrijfgeld afgeschreven?

Het inschrijfgeld van nieuwe inschrijvingen worden wekelijks geïncasseerd. Het duurt dus maximaal 7-14 dagen na je inschrijving voordat het inschrijfgeld afgeschreven wordt.

Ik ben geblesseerd of kan om andere reden toch niet meer mee doen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Als je je voor 11 april uitschrijft, dan is restitutie van inschrijfgeld mogelijk. Hierna is het enkel nog mogelijk je inschrijving over te dragen naar iemand anders. Mail hiervoor naar deelnemers@SurvivalStrijd.nl.

Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Ja, het is mogelijk je inschrijving over te dragen naar een ander. Dit kan tot 4 mei. Mail hiervoor naar Deelnemers@SurvivalStrijd.nl De kosten van inschrijving regel je dan onderling met je vervanger.

Wanneer zijn de starttijden bekend?

Globale starttijden zijn al bekend:
KSR: Tussen 09:30 en 10:10
9km niet-studenten: tussen 10:10 en 11:05
9km studenten: tussen 11:05 en 11:35
5.5km PLUS: tussen 11:35 en 12:00
5.5km: tussen 12:00 en 15:15
Eén week (zeven dagen) voor de run worden de startnummers en starttijden gepubliceerd op de website.

Heb je een andere vraag? Mail naar info@SurvivalStrijd.nl